Följ Bonnier Magazines & Brands

​Premiär för Sköna hems egen design!

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2018 08:00 CEST

Sköna hem lanserar nu hemtextilier för bädd och vardagsrum. Produkterna säljs via bondeco.se, den nya uppstickaren inom inredning på nätet. Bakom den unika kollektionen står Sköna hems skickliga inredare Karolina Karlsson och Marie Wärme.
Vi vill göra det lättare för folk att blanda mönster och på ett enkelt sätt kunna byta uttryck hemma efter säsong, trend och humör, säger Karolina Karlsson.

Med Sköna hems egen kollektion med textilier för sov- och vardagsrum har Karolina och Marie fått möjlighet att skapa exakt vad de själva saknat.

– Vi har ju tidigare gjort fantastiska samarbeten med andra inredningsvarumärken. När vi började prata om att skapa en helt egen kollektion landade vi direkt i att det skulle handla om tyg. Textilier är det enklaste och mest effektiva sättet att förändra en inredning, menar Marie.

Kollektionen består av sängkläder, throws (som kan användas både som pläd och duk) och en stor mängd kuddar. Sängkläderna är av bomullspercale och har flera välgjorda sömnadsdetaljer, som passpoaler och avslut med dubbla sömmar, vilket får kuddarna att stå extra snyggt i sängen. För dekorationskuddarna var linne det självklara valet då materialet rymmer så många kvaliteter – allt från finvävd struktur till grovt tvättad. Dessutom är det miljövänligt.

– Det finns så mycket roligt man kan göra med kuddar! För oss var det viktigt att ha en variation i storlekar – dekorationsskuddarna finns i fyra olika format – men framförallt har vi arbetat oerhört mycket med färgerna och mönstren. Vi vill göra det lättare för folk att blanda mönster och på ett enkelt sätt kunna byta uttryck hemma efter säsong, trend och humör, säger Karolina.

– Vi har arbetat med tidlösa mönster. Det aktuella uppstår i färgvalen och kombinationerna. Beroende på hur man mixar kan intrycket bli lugnt och lantligt, urbant och elegant eller coolt och trendigt.

Flera av mönstren har Karolina och Marie skapat genom att måla direkt för hand med goachefärger. Här har de lekt med effekterna som uppstår i spelet mellan täckande och transparenta färgfält. Andra mönster har skapats med collageteknik.

– Med digitaltryck går allt detta att överföra, vilket ger väldigt levande ytor, säger Marie.

Den handgjorda känslan genomsyrar hela kollektionen. Här syns spår av penseldrag, färgerna skiftar mjukt, ränderna har en behaglig oregelbundenhet. Perfekt operfekt helt enkelt!

Kollektionen finns till försäljning hos Bondeco.se.

Vänligen ange fotocredit Martin Cederblad.

För mer information, vänligen kontakta:

Claes Blom, chefredaktör Sköna hem, 0707-70 05 99, claes.blom@mag.bonnier.se

Karolina Karlsson, 08-736 57 74, karolina.karlsson@skonahem.com

Marie Wärme, 08-736 57 65, marie.warme@skonahem.com

Maja Kärrlander, projektledare Bondeco, maja.karrlander@adlibris.com

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.