Följ Bonnier Magazines & Brands

DE ÄR ÅRETS MAMAS 2018

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2018 10:55 CET

Vinnarna av Årets mama 2018: Sofie Granqvist, Titiyo, Mia Skäringer, Dr Mouna Esmaeilzadeh, Johanna Bradford och Ida Östensson.

”Mammor som gör skillnad” var åter temat när mama delade ut sin årliga utmärkelse Årets mama. I år utsågs 6 mamas i olika kategorier!

Priset Årets viktigaste mama gick till Ida Östensson, för hennes arbete med att driva igenom Sveriges nya samtyckeslag. Andra vinnare var artisten Titiyo som utsågs till Årets comeback-mama och Mouna Esmaeilzadeh som är Årets framtidsmama. Skådespelaren Mia Skäringer fick utmärkelsen Årets fuck off-mama och Johanna Bradford blev Årets inspiratörsmama, framröstad av läsarna, för att hon öppenhjärtigt delat med sig av sin kamp mot bröstcancer. Årets bragd-mama är Sofie Granqvist som stod för fotbolls-VMs verkliga hjältedåd – att ta en förlossning ”för laget” på egen hand medan maken spelade Sveriges herrlandslag till en kvartsfinal.

– Som vanligt vill vi med Årets mama passa på att hylla alla de fantastiska mammor som inspirerat och engagerat oss under året, säger mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh. Det handlar inte om att någon är bättre på att vara mamma än någon annan, utan om att lyfta fram mammor som gjort avtryck under året.

Under måndagskvällen avslöjades vinnarna under en exklusiv middag på stjärnkrogen Oaxen i Stockholm. Dit var ett 70-tal av Sveriges starkaste opinionsbildare – självklart kända mammor – inbjudna med Unicef som samarbetspartner.

Bland gästerna fanns Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, skådespelaren Eva Röse, sportlegendaren Anja Pärson med sin fru Filippa Rådin, programledaren Marie Serneholt och supermodellen Caroline Winberg.

Vinnare Årets mama 2018:

Årets framtidsmama: Mouna Esmaeilzadeh

Motivering: Hon är läkaren och hjärnforskaren som engagerar med stora visioner om en
bättre framtid utan sjukdomar och fattigdom – tack vare vetenskapen. Och hon förklarar det så bra! Årets framtidsmama är Dr Mouna.

Årets bragd-mama: Sofie Granqvist

Motivering: Hon blev en av huvudpersonerna under fotbolls-VM i Ryssland, då hon hade BF samma dag som Sverige och hennes man Andreas ”Granen” Granqvist mötte Schweiz. Hon fortsatte att heja på Sverige ända in på BB – och tog en (förlossning på egen hand) för laget. Årets bragd-mama är Sofie Granqvist.

Årets viktigaste mama: Ida Östensson

Motivering: Hon är den tyngsta feministiska kraften bakom den nya samtyckeslagen, där allt annat än ett ja är ett nej. Årets viktigaste mama är Ida Östensson.

Vinnare comeback-mama: Titiyo Jah

Motivering: Hon är en av Sveriges största popstjärnor genom tiderna och står nu åter på scenen – samtidigt som hon har blivit mamma igen vid 50. Årets mest efterlängtade comeback-mama är Titiyo.

Årets fuck off-mama: Mia Skäringer

Motivering: Hon får oss att skratta, gråta och knyta näven i heligt förbannat samförstånd – och hon backar aldrig när det stormar. Årets fuck off-mama är Mia Skäringer.

Årets inspiratörsmama: Johanna Bradford

Motivering: I magen växte en bebis – och i bröstet en cancertumör. Inredningsbloggaren Johanna Bradford, mamma till Gillis, 2, och Elisabeth, 7 månader, valde att vara öppen med sin sjukdom och har genom sina sociala medier visat att det går att vända svaghet till styrka, och att det viktigaste är att ta vara på det vackra i livet – här och nu.

UNICEF är mamas samarbetspartner och mama stöttar deras arbete för barn i hela världen. UNICEF-reportern, skådespelaren och barnboksförfattaren Cissi Forss var konferencier delade ut kvällens priser.

Läs intervjuer med vinnarna på mama.nu

Tidningen mama är ett livsstilsmagasin för mammor som utkommer med 11 nummer per år. mama.nu är Sveriges största livsstilssajt för mammor med 250 000 unika besökare i veckan.

För mer information

Vill du komma i kontakt med de som vunnit, hör av dig till:

Caroline Borg, Årets mama.

telefon 076 535 66 54, caroline@mama.bonnier.se

Har du andra frågor kring Årets mama, hör av dig till:

Louise Bratt Tidmarsh, chefredaktör mama.

telefon 08-736 52 98, louise@mama.bonnier.se

Samarbetspartners till Årets mama är: Tui, Hemtex, Polarn O. Pyret, Crocs, Leitz, Clarins, SF Kids och Ioaku.

Varje dag inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar vi Sveriges befolkning via våra livsstilsmagasin, specialtidningar, digitala produkter såsom våra sajter, sociala medier, nyhetsbrev, mobila tjänster, webb-tv samt genom Nordens största influencernätverk. Vi ger även ut böcker samt har en omfattande verksamhet gällande läsarresor, kurser och event. Telefon: 08-736 53 00. Besöksadress: Torsgatan 21, Stockholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.